Holaa I'm Atiqah, I'm so boring person and the blablabla! I'm SPM CANDIDATE, so pray for me okay!! I'm hoping I'll get a good result with flying colors in y SPM result.
facebook . twitter . >

[+] Follow Affies

Posted on: Thursday, 20 October 2016 @ 06:55 | 0 comment(s)
BERHABUK BLOG AKU

 Sekian lama tidak update blog setahun yg lalu huhihu tak tahu apaa nak di karangkan sebab terlalu sibuk dengan laman sosial yg lain hmmmm

Harap lepas ni update lagi, teriingin pula meluahkan apa yg ingin di gambarkan oleh perasaan happy, sedih,ceria,berduka dan bahagia.


Posted on: Wednesday, 4 June 2014 @ 03:31 | 0 comment(s)
blablablabla

Assalamualaikum ....
haiyorrr, subuh2 pun nak update blog eh atiqah ? hahaha. sebenarnya, aku sakit hati sangat nie tau dgn sorang lelaki nie aishhh, siapa lelaki tu ? haaa, orang yg aku sayang. Oppps tu dlu tp sekarang tidak sudah hahaha. tp kenapa eh? aku ingatkan apa yg kau cakap semua tu kau buktikan tp at least, kau sama seja,cakap tak serupa bikin . alahaiii, nie laa masalahnya. nasib baik laa aku dapat tahu kau couple dgn exgirlfriend tu yg saat2 aku sudah lupakan kau. haha, dulu punya main susah aku nak lupa sbb asyik teringat yg kau cakap dgn aku ''oh okey, kita kawan k, janganla kau becewek aku mw sma kw jga nanti. jgn tanya apa maksud ku fikir dan simpan apa aku ckp k sayang :)'' , kononlaa takknak becouple sebab nak elakkan maksiat HAHAHA, JANGAN JADI BANGGANG PLEASE ! okayy atiqah, sudah laaa jangan sampai tmaki kangg susah. think positive, mungkin dia bukan terbaik untuk aku. usehhh, tiba2! sudahlaa, kita kawan jak mungkin. hmppp menyampah!

Posted on: Tuesday, 27 May 2014 @ 19:03 | 0 comment(s)
asdfghjkl

Assalamualaikum :)) holaaa, long time no update blog cuz i'm was busy with mylife. hahaha busy laa sangat ! tiadalaa, buat masa nie aku memang jarang 0nline . handphone aku lgg laa tidak pegang hmmp sad life kan guys :'( jadi, sabar jelaaa. lagipun tidak kesah laa kalau sekarang nie aku tidak pegang handphone, sebab tiada siapa juga yg aku nak text or call . lalallalalalala ~ jadi mmg tidak kesah la semua tu kan. sudah tentu laa bosan tp mau buat macam mana.

Aku habiskan masa aku dgn buku seja. iyalaa tahun nie nak ambil SPM kena laa belajar bersungguh'sungguh dpt juga buat mama sm bapak aku bangga dgn anak dia yg sorang nie even pemalas tp ada juga gunanya kan HAHAHHAA --' habiskan masa dgn family? hmmmp, jarang sangat. tu pun setiap hr sabtu dgn ahad jak lau kak along aku dtg dgn suami dia dn hr lain mcm buat haluan masing2 laaa. mcm aku, lepas pulang sekolah makan, temgok tv kejap smbil tunggu waktu zohor masuk pastu solat then basuh baju sekolah lepas tu pulak dkat jam 2 terus pg perpustakaan. bila balik jam 5 tu, solat asar sampai laa waktu maghrib masuk, aku tinggal dekat bilik jak. tp bila tunggu waktu isyak pulak aku kena suruh mengaji semua laa kami yg muda2 nie kena mengaji pastu isyak masuk solat, then aku masuk bilik lg trus tidur smpai laa jam 10:30 tau dekat jam 12 aku bangun belajar. alahai, bosan kan hidup aku. hahaha sokay, tinggal tahun nie jak aku sekolah hahaha kalau mau fikir pasal sambung belajar tengok laa dulu mcm mana sbb belum ada tfikir lg

Argggh! sebenarnya aku stress sangat2, entah apa sebenarnya masalah aku HAHA, gila kan ? hmppp, tiada masalah mau cr masalah bila ada masalah taknak pulak. ishhishhh  bangangnya aku nie. Tuhan jak tahu keadaan aku sekarang nie mcm mana, kalau kawan kata aku okay? tika okay kau? iyaa aku jawap. aku okay laa hari2 okay xD tp dalam hati, Ya Allah, berikanlah aku kekuatan untuk menempuhi segala dugaan yg engkau berikan. nak ikutkan hati, macam mau seja bgtau semua orang yg ''AKU NI TAK OKAY LAA" tp siapa yg baca blog nie tahu2 laa dia. HAHAHA! tidak semua masalah patut bgtau dekat orang cukup laa hanya Tuhan dan kita yg tahu. "KITA ADA RAHSIA DENGAN ALLAH ? IYAAA, KITA ADA RAHSIA DENGAN-NYA.

Posted on: Tuesday, 1 April 2014 @ 22:32 | 0 comment(s)
Rasa Menyusahakan

Assalamualaikum ....
pernah tidak bergantung dengan orang lain, tau siapa2 laaa orang yg terdekat kita sehinggakan kita merasa diri ini sangat menyusahkan dan membebankan buat orang itu.
Begini laa yg aku rasa sekarang, segan , rasa meyusahkan , dan rasa malu pun ada :') actually . mungkin sebab dah boleh fikir suda aku nie sampai timbul perasaan nie . ishhhh bukan sebelum ne tidak boleh fikir. boleh tu boleh tp maksud aku disini .... apa yg aku minta tu berfaedah kaa tau tdak, tidak rasa terbeban semua tu . heeeeee ... aku sebenarnya pun tidak pandai mau terangkan. so, faham2 sendiri laa kan :D

Segan
iyaaaa ... aku segan sangat dengan kak along aku, sangatsangat :( rasa segan bila minta apa2 daripada dia. contoh paling senang ialah mcm duit . aku selalu minta duit dekat dia hmmm , even jumlah yg aku minta tuu tidak banyak sangat tp bilaa dah minta berterusan ia semakin banyak. aku juga segan dgn suami dia biarpun suami dia yg galakan supaya kak along selalu menghulur dgn aku sbb dia tahu aku masih sekolah then kalau nak aku harapkan duit tu jatuh dr langit sampai bila2 pun tidak akan dapat T.T

Rasa Menyusahakan
betul2 aku rasa menyusahkan. nak apa2 mesti dia dgn dia. aku kena laa tahan hati kalau nakkan sesuatu kan, sebab apa yg aku nak tu bukan hasil dr titik peluh aku kan. Kadang2... manusia zaman sekarang lebih mengikut kehendak daripada keperluan. sebab apa? sebab nafsu semata mata. iyaaaa, contoh laa kan ,  pendapatan yg kita ada tidak mencukupi keinginan yg kita mahukan. betul tidak ?  dan juga .. apa orang nak kita pun nak juga. lg senang budak remaja sekarang . alaaaa , budak sekolah laa aku maksudkan. tengoklaa , biarpun masi sekolah masih nak bgayak sini sana. padahal masih sekolah. . kalau dress tidak elok pula mulaa la kawan mengata sini sana yg kita nee selekeh laa , ketinggalan zaman laa tau apa2 laa. aku pun sebenarnya tidak faham . sebab kenapa aku tidak faham? sebab .. aku sedar .... aku dalam golongan budak sekolah yg aku maksudkan sendiri :'( bodoh bha kau ne tikaaa .. ishhhh

Malu
memang akan timbul rasa malu bila bergantung terus dgn orang lain. apa lagi bila tidak menghargai segala pertolongan yg dia lakukan untuk kita tanpa dia minta balasan apa2. sebab dia tahu, suatu hari nanti orang tu kan bantu dia bila dia dalam keadaan susah. ataupun, bila dia berjaya /senang nanti orang tu tidak akan pernah lupa atas segala pertolongan dia sewaktu dia belum berkemampuan. ini laaa, yg along aku buat selama ni. apa yg aku minta msti dia bagi dan tidak pernah kecewakan aku. aku beruntung sangat2 punya kakak macam dia even aku selalu kurang ajar dgn dia, tau buat dia kecil hati kan tp dia tidak pernah menolak apa yg aku minta :')

Sebab kenapa semua nie? dan kenapa tiba2 aku boleh bfikir bgtu?kenapa tiba2 muncul perasan ne? hmmmm, aku pun tidak tahu. mungkin sebab Allah nak bagi aku sedar betapa untungnyaa aku mempunyai kakak spt dia. mungkin juga sebab Allah nak aku belajar bersyukur dgn apa yang aku dpat sekarang ne. mmg ada hikmah kenapa hp aku tidak bole on. mean rosak laa sbb tidak dapat masuk charge. sebab kenapa juga? malam ne baru aku bgtau along kenapa aku tidak rep whatsapp dia, wechat dia. lebih2 lg bila di call tdk dapat. lau dia tdk call td mgkin sampai skg hp tu tbiar. iyalaa, hidup single kan faham2 laa wehh :p
Aku banyak bgantung dgn along aku, apa2 diaa .. balik2 dia .. semua benda dia . aku jarang minta2 dgn mama, aku rasa lagi dan lagi malu brbanding rasa malu aku dgn along. lagipun mgkin sebab kebiasaan bgantung dgn along kot sampai dgn mama malu suda mau minta apa2. keperluan harian ku , duit poket  , semuanyaa laaa bhaa ... along aku yg tangung. percaya tau tidak ne  laa kenyataannya.

so guys , hargai laa dgn apa yg kamu ada . bersyukur laa dgn semua Allah limpahkan nikmat ke atas kamu. dan juga, kalau ada rasa tidak puas hati dan menyebabkan sakit hati dengan orang yg selalu buat baik dengan kamu ingatlaa segala kebaikannya yg pernah dia lakukan untk kamu biarpun kebaikannya tidak begitu besar :'). #ini laa mama aku ajar untuk aku , bila ada rasa nak bencikan seseorang tu, ingatlaa segala kebaikan yg dia pernah buat untuk kau insyaAllah rasa benci tu tak sempat nak buatkan kita bencikan seseorang tu. alaaaa , think positive laaa bilang orang kan :D

Posted on: Monday, 31 March 2014 @ 12:00 | 0 comment(s)
asdfghjkl

Assalamualaikum .....
hari nie aku tidak pg sekolah laa wehhh --' bukan sebab lambat bangun tp sebab sakit perut, hahaha sakit perut pun tidak pg sekolah kaa tika hmmm sakit laa pandai ! entahlaa, mungkin sebab tiada makan kot tu laa sakit. kemaren aku cuma breakfast pastu tengah hari aku ada makan juga tp bukan makan nasi laa, aku cuma makan putu jak . alaaaa, makan orang bajau tu. ehh bajau tau suluk tidak silap. naaaa, tu jak aku makan sampai malam tu.. aku tiada makan. so, semalam aku tidur jam 11 lebih tp terbangun pulak jam 2:30. ehhh, bangangnyaaaa! selalu aku begini bhaa haissss. masa aku tbangun tu rupanya lapar bha, HAHAHA --' lapar wehhh, menahan seja aku malas mau bangun sbb aku kata tidak payah laa tidur, study jak laa aku lgpun mau sambung tidur balik mata aku tidakmau tutup nie. kalau aku tidur balik alamatnyaa aku lewat nie pg sekolah dah sekarang sekolah tu sebelum jam 7 kena ada dekat sana dahlaa juga aku nie pengawas, lambat pulak tu hbs aku nnt. hmmmm

masa aku mau ambil buku tu, kenapa mcm berat ehh pelik. bila aku ambil pensil pulaa, dah nak tulis nie, begegar pulak tangan aku nie arhhh, terus cancel belajar tiada mood terus bha. buang masa suda aku. tp mmg tidak dapat tahan laa masa tu, sakit perut yg sakit sangat suda laa tidur sendiri mau pggl mama pun dia tidur dekat luar kan ada keluarga dtg. rasanya subuh2 tu mcm mau mau mati seja aku rasa. aku mau call mama pun hp rosak, tidak boleh on sbb aku dah tidak larat mau bangun trpaksa call tp hp buat masalah :'(
sedar tida sedar.. maybe aku terlelap masa menahan sakit tu, last2 aku tbangun sudah terang bukan lg jam2 6 sudah macam tengah hari, tgk jam tangan alaaaa, jam 9 suda. tidak dapt pgg sekolah dn tlepas suda akusolat subuh :'( yg malas ny aku.. aku keluar jak dr bilik, org rumah sibuk, mama sudah besiap. dlm hati  hmmmmm, jalan lg tu ndk puaskah jalan pg tawau kemaren , nie hri jalan lg tidak tau laa apa yg disibukkan tu.

Yg paling aku batcat kan, mau pg breakfast nie, kena sound lg aku oleh umie aku bh, Puas tidur? kenapa tidak petang jak baru kau bangun? mau jd apa kau nie, kalau gaya mu bgtu tiada siapa mau dgn kau. aishhhhh, spoil mood aku terus. lepas dia ckp tu ingatkan dia tidak ada suda. aku nie pun kalau dah geram suda aku buat derrr jak time2 org tgah lapar lg nie yg kebuluran org bilang dia pg membebel lg, masuk kanan keluar kiri terus. tp aku ingatkan dia sudah lalu,  dia pg tambahnya pulakk, iyalaa jd datin laa kau iya, org bcakap mcm dinyanyikan. HAHAHAHA BATCAT SI UMIE ! pak su ketawa jgak masa aku bilang bgtu, hahaha rupanya dia dgr juga ptt laa ketawa sekali. aishhh, nie laa masalahnya kalau mengandung tuu buat cara mengandung --' bapak aku geleng kepala jak tgok aku, tau bhaa dia faham sangat perangai aku. tp tidak juga dia soal kenapa aku tidak pg sekolah :/ mama pun sama juga, tp kalau mama, aku pg sekolah kaa , aku tidak sekolah kaa sama juga. aku sakit kaa aku tidak sakit kah sama juga lain laa kalau abg aku semua dia ambil berat. kesiannya aku. nasib baik ada bapak tp bapak, kalau bapak semua dia kesah pasal aku sakit kaa, suda makan kaa, tgh buat apa. heeeeee geramnyaaa , mcm mau balik telupid seja aku ikut mama haji :'( the blablablabaalablaa. btw aku rindu kau Johazwan bin Amir :( rindu sangat2. mcm mana nak bhubung dgn kau lg iyaa, hp aku tidak bole on, cas dia tidak masuk, selalu dkat wechat seja kita bcontac kan? lau fb ak jrang buka. lau twitter pula hmmm, ndktau laa aku.

Posted on: Sunday, 30 March 2014 @ 22:26 | 0 comment(s)
Susah dan senang ingatlah Allah :')

Assalamualaikum :') sedih tanpa sebab ? perasaan apakah ini :( korang pernah rasa tidak situasi nie. tiba tiba perasaan yg tidak menyenangkan. buat semua hal hati tidak tenang, tidak tenteram pernah rasa tidak ? hmmmm, ni laa yg aku rasa sekarang nie, ya Allah, sedihnyaaaaaaa :'( perasaan sebak nie tidak dapat di tahan. air mata terus menerus jatuh :'(
aku  tidak tahu laa, semenjak dua menjak nie masalah satu persatu yg datang. Ya Allah, tabahkan laa hati hamba mu ini :'(

Kalau sedih ingat Allah, kecewa ingat Allah, semua perkara yg kita buat kena ingat Allah dan ada masalah luahkan laa dengan Allah. sebagai firmanya :

"Orang-orang yang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingati Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingat Allah lah hati menjadi tenteram"(Qs Ar Ra'Du 28)

Tikaaaaaa, sabar :')
Hal pertama yg dilakukan oleh Nabi Muhammad ketika menghadapi kesedihan yg tiada henti adalah dgn meneguhkan jiwa dalam bingkai kesabaran. Karena dgn kesabaran itulah seseorang akan lebih mampu menghadapi setiap masalah berat yg mendatanginya :')
so, kau kena sabar tika
aku jarang share masalah aku dgn org lain. terutamanya dgn mama aku, hmmmm sedihkan aku nie :') kak along aku? dulu boleh laa share dekat dia tp semenjak dia suda kahwin rasanya dia tidak samalaa mcm dulu lg dn aku malas mau bebankan dia dgn masalah aku nie apa lg dia tgah mengandung sekarang nie jd aku rasa tak bagus laa kot :'( alaaa, share laa dekat kawan kau dekat kawan baik kau hmmm, seriously, aku ada kawan baik kaa? aku ada kawan rapat kaah? aku ada sahabat kah? entahlaa, aku senang dorang ada pulak untuk aku, aku sedih tidak tahu hilang kemana semua. lgpun, aku rasa aku tidak ada semua tu :'( sokayyy, mengadu dgn Allah tu lebih baikkan? sebab Allah laa tempat bergantung bagi setiap makhluk.

rasa rasanyaa, bila kita senang lupa dgn Allah, susah baru ingat Allah. betul tidak? hmmmm, 






Posted on: Friday, 28 March 2014 @ 11:32 | 0 comment(s)
empty

Assalamualaikum :)) mood pagi nie kurang baik laa, awal pagi aku dah kena marah. bila aku cakap dengan dorang, jangan laa marah teruss laa di cakap bukan marah sayang oiii kau cuma kena tegur laa :( seriously, aku paling pantang orang tinggi suara dekat aku apa lagi orang marah dekat aku :( aku tidak suka orang marah dengan aku, terus aku rasa down :( balik ayat aku yg tadi kan. siapa dorang ? kena or tegur pasal apa ? hmmmm, dorang tu orang yg ada dalam rumah aku. dan yg kena tegur kenen bkn marahhh, tu sebab aku macam makin gendut bilang. hahaha adakah bgitu. buta mungkin orang rumah aku, HAHAHHAHA --' tidak bhaa, aku di tengok makin hari mcm makin gemuk. haisssss, tidak bole jadi nie. tp betul laa apa dorang ckp tu :( baju gan seluar ada separuh tidak boeh pakai suda bhaa bencinyaaa :'(

mama aku selalu nasihat, jaga2 badan mu, kau tuu cepat naik berat badan mu lgpun  perawan tidak cantik di tengok kalau gemuk bilang, hahahha apalaa mama aku nie, cantik apa gemuk comel kann guys ? grrrr --' iyaa, mmg ndk cantik pun tp bilang, ndk cantik juga kalau kurus. jd aku bilang gan mama aku, jadi maa? mau yg mcm mana? hahhaa. teruss dtg laa pula umie aku bilang, kau bg trun sikit seja berat badan mu bondengg. perghhhh, bondeng jorh aku dicakap --' ndk apaa, nasib baik kau mgandung umie lau tidak hbs aku olok juga kau tuu. dan yg nie paling aku geram, org rumah aku panggil aku gendut termasuk nenek aku tuu dn yg aku nie bodohnyaa menyaut jga lau dibilang gendut hahahaa :3 entahlaa, aku rasa dorang happy pggl aku gelaran 'gendut' tu :D aku okayy sejaa xD

tp ndktau laa kenapa dgn aku nie, selalu terperap dkat dala bilik jak, sampai abg spupu aku datang dr tawau tu aku tidak hiraukan padahal aku dulu yg beria ia suruh dia dtg kunak kalau cuti sekolah grrrr --'  aku rasa bosan laaa, ndktau kenapa. hmmmm, sudalaa. malas suda aku, pedulilaa sana, gemuk kaa kurus kaa lantak laaa. kbai !

Back to top


Copyright ©. Layout by SekarYoshioka. Header : Pixiv and edited by SekarYoshioka. Please view it with Google Chrome 1024*768. All rights reserved.